Flink minder autoverkopen in januari

Het aantal auto’s dat werd verkocht in de Europese autoindustrie was in januari van dit jaar een stuk lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Januari 2013 was een dieptepunt.

Bijna negen procent
Het aantal Europese autoverkopen daalde van bijna 970.000 verkopen naar 885.000 verkopen. Dat is een daling van bijna negen procent. Ook in Nederland werden er minder auto’s verkocht. Vooral de situatie in Griekenland, Frankrijk en Duitsland drukte zwaar op de Europese verkopen

Lichtpuntjes
In de statistieken zijn alsnog wel een paar lichtpuntjes te ontdekken. In het Verenigd Koninkrijk steeg het verkoopcijfer namelijk wel, met maar liefst 11,5 procent. In België steeg het aantal verkopen met meer dan 13 procent en in Polen ging het ook goed.

Ontevreden
De autoproducenten Chevrolet, Ford, Lancia, Alfra en Mitusbishi zullen het meest ontevreden terugkijken op de maand januari. Vooral Chevrolet moest flink inleveren met een krimp van bijna 40 procent. Ook Volvo, Volkswagen, PSA, Renault en Toyota moesten inleveren, maar zij konden het nog onder de krimp van twintig procent houden.

Ook stijgingen
Toch waren er in de maand januari ook producenten die tevreden terug mogen kijken. Onder andere Opel noteerde een stijging. Seat zag de verkopen ook met bijna vijf procent stijgen. Dacia en Kia verkochten bijna acht procent meer stijgingen. BMW was in de categorie ‘stijgers tot tien procent’ de grootste, met 9,4 procent.

De dubbele cijfers werden geboekt bij Jaguar, Land Rover, Mazda en Honda. Jaguar was de grootste stijgende producent, met een stijging van 26,2 procent.

+1787,4 procent
De Volkswagengroep zal ondanks het verlies op het eigen merk toch erg tevreden terugkijken. Als groep van producenten stegen de verkoopcijfers met maarliefst 1784 procent. Die explosieve stijging is te verklaren met het feit dat Porsche sinds augustus 2012 officieel meetelt in de categorie.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.