Effectieve fraudeaanpak kan verzekerde automobilist 15 euro besparen

Kosten bij autoverzekeringen lopen hoog op, dit komt onder andere door onterechte schademeldingen. Er wordt veel gefraudeerd en dit kost autoverzekeraars veel geld. De verzekerde die premie betaalt moet hier uiteindelijk de kosten voor dragen. Op jaarbasis bedragen deze kosten 900 miljoen euro, 15% van het totale schadebedrag.

Fraudeaanpak

Ondanks dat de pakkans op fraudeurs van verzekeringen groeit, wordt er nog veel gefraudeerd. Door een fraudeaanpak moet deze verzekeringsfraude worden verlaagd. Er is gebleken dat fraudebestrijding 99 miljoen heeft opgeleverd in 2014. Effectieve fraudeaanpak kan de premie van verzekerde automobilisten tot wel 15 euro per maand verlagen.

Bij de meeste fraudegevallen gaat het om claimen. Een voorbeeld hiervan is het claimen van diefstal of schade terwijl daar geen sprake van is.

Big Data in verzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen profiteren nog niet optimaal van big-data. Dit zouden verzekeraars wel moeten doen, het draagt bij aan het opsporen van fraudeurs. De technische ontwikkelingen van big-data systemen zorgen ervoor dat het voor verzekeraars steeds makkelijker wordt om big-data te verzamelen en dit in te zetten voor het opsporen van fraude. Deze technologie kan zorgen voor nog grotere besparingen op verzekeringsfraude.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013