Een ongevallen-inzittendenverzekering: wat houdt dat in?

Een ongeval met de auto zit in een klein hoekje. Het is een wonder als er niemand gewondraakt. Toch is het verstandig om een ongevallen-inzittendenverzekering af te sluiten. Als dan iemand bij een ongeval blijvende invaliditeit oploopt, of zelfs komt te overlijden, keert de verzekeraar uit.

De schuldvraag
Het speelt bij zo’n verzekering geen rol wie de schuld heeft. De medische kosten zijn namelijk altijd gedekt via de zorgverzekeraar, voor zowel u als uw medepassagier(s). Bij invaliditeit of overlijden kan de verzekerde rekenen op een vooraf vastgestelde vergoeding.

Hoeveel wordt er uitgekeerd?
De aanvullende verzekering dekt bij blijvende invaliditeit ongeveer 35.000 euro. Bij overlijden is dat ongeveer 15.000 euro. Deze bedragen verschillen uiteraard per verzekeraar.

Vrijwillig
De ongevallen-inzittendenverzekering is in Nederland niet verplichtgesteld. Het is alleen een prettig idee voor de verzekerde om te weten dat bij een auto-ongeluk de zaken goed geregeld zijn. Het is bovenduur niet duur: een dergelijke verzekering is al te krijgen voor enkele tientjes per jaar.

Pas op voor overlap
Als u al een schade-inzittendenverzekering heeft, is het afsluiten van een ongevallen-inzittendenverzekering onnodig. Deze twee verschillende verzekeringen overlappen elkaar namelijk voor een groot deel. Het enige verschil is dat bij een ongevallen-inzittendenverzekering het schadebedrag al vooraf vastgesteld is. Bij een schadeverzekering wordt alleen de geleden schade uitgekeerd.
De schade-inzittendenverzekering kent een dekking tot een miljoen euro.

Afsluiten
Door een dergelijke inzittendenverzekering af te sluiten, reist u met een veiliger gevoel. Een autoverzekering hoeft echter niet duur te zijn, want qua kwaliteit en dekking doet een goedkope autoverzekering vaak niets onder voor een duurdere verzekering.

 

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.