Duurdere auto betekent niet altijd hogere premie autoverzekering

De premie voor een autoverzekering wordt gebaseerd op verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, het aantal gereden kilometers en het type auto. Veel mensen gaan ervan uit dat verzekerden met een duurdere auto ook automatisch een hogere premie betalen, dit is echter niet altijd het geval.

Premie autoverzekering

De premie voor een autoverzekering wordt door de verzekeraar bepaald op basis van een risicoanalyse. Zo is het algemeen bekend dat jongeren vaker schade rijden en daarom meer premie betalen. Ook mensen die veel kilometers rijden, bewoners van een drukke stad en oudere mensen vormen een groter risico en betalen meer premie dan gemiddeld.

Duurdere auto

Veel mensen gaan ervan uit dat verzekerden met een duurdere auto ook automatisch een hogere premie betalen. Het type auto wordt door de verzekeraar inderdaad ook meegenomen in de risicoanalyse. Hoe sneller een auto kan rijden en hoe zwaarder de auto is, hoe hoger de autoverzekeringspremie over het algemeen is. Er wordt namelijk gekeken naar hoeveel schade een auto kan aanrichten.

Natuurlijk is de schade aan eigen auto bij een duurdere auto vaak duurder om te repareren. Duurdere auto’s zijn echter niet altijd zwaarder en sneller en vormen dus ook niet altijd een groter risico. Bovendien kijkt de verzekeraar ook naar de veiligheid van de auto en worden duurdere auto’s over het algemeen beter beveiligd.

Autoverzekeringen vergelijken

Om erachter te komen welke autoverzekeraar de goedkoopste premie aanbiedt voor uw auto, kunt u op onze website verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Wij geven u een overzicht van de goedkoopste aanbieders, afgestemd op uw situatie.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013