Duitsland gevaarlijkste land voor vakantiegangers met auto

De helft van de Nederlanders gaat in de zomer op vakantie met de auto. Ieder jaar raken vele vakantiegangers betrokken bij een auto-ongeval. Uit onderzoek van Goedkoopsteautoverzekering.net blijkt dat de Nederlandse vakantiegangers in Duitsland de meeste kans hebben om betrokken te raken bij een auto-ongeval.

Auto-ongeval in het buitenland

In Europa vinden meer dan een half miljoen auto-ongevallen per jaar plaats waarbij een automobilist uit een ander land betrokken is. In Duitsland vinden de meeste auto-ongevallen plaats waar Nederlanders bij betrokken zijn, gevolgd door België, Frankrijk, Engeland en Oostenrijk.

Europees schadeformulier

Als u in het buitenland betrokken raakt bij een auto-ongeval, is de wet van het land waarin het ongeval plaatsvindt van toepassing. Het is dus mogelijk dat het indienen van de schadeclaim en de afhandeling anders gaat dan in Nederland. Als u op vakantie gaat naar het buitenland is het verstandig om altijd het Europees schadeformulier mee te nemen. Dit formulier geldt in heel Europa en krijgt u bij het afsluiten van een autoverzekering. Ook kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, deze verzekering biedt meestal ook juridische hulp bij een auto-ongeval in het buitenland.

Groene kaart

De groene kaart is het bewijs dat uw auto verzekerd is, deze krijgt u van uw verzekeraar. Op de groene kaart staat een nummer dat u op het Europees schadeformulier moet invullen wanneer u betrokken raakt bij een auto-ongeval in het buitenland. De groene kaart ziet er in heel Europa hetzelfde uit en is dus voor iedereen herkenbaar. In sommige landen is het verplicht altijd een groene kaart bij u te hebben, in Europa is dit niet het geval. Wel raden wij alle vakantiegangers aan om de groene kaart mee te nemen, wanneer zij met de auto op vakantie gaan in het buitenland.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013