De helft minder autoruitschades

In de afgelopen vijf jaar zijn er de helft minder autoschades gemeld. In 2010 kreeg nog 14 procent van de automobilisten te maken met glasschade. Vier jaar later is dat percentage nog zeven procent. Dat blijkt uit onderzoek van een grote autoverzekeraar.

Sowieso minder schade
Nederlanders rijden sowieso minder schade. De trend dat er minder glasschade voorkomt, hoort daar helemaal bij. Toch is het opvallend dat de kans op glasschade een stuk sterker afneemt dan overige schade. Bij alle andere schade werpen verzekeringsexperts de theorie op dat er minder kilometers worden gereden. Daardoor gaat de kans op autoschade omlaag. Maar dat is niet het geval bij ruitschade.

Voor de afname van het aantal autoruitschades zijn verschillende verklaringen. Verzekeraars wijzen erop dat de afgelopen jaren de winters een stuk zachter waren. Daardoor zijn de wegen een stuk minder beschadigd. Als gevolg daarvan, liggen er minder steentjes op de weg die voor ruitschade zorgen. Wegenbouwers moeten tegenwoordig zelfs contracten afsluiten, waarin ze kwaliteit moeten garanderen. Daardoor is de kwaliteit van de Nederlandse wegen omhoog gegaan.

Grootste kans op schade
Wie een dure auto rijdt, heeft de grootste kans op ruitschade, blijkt uit het onderzoek. En de verzekerde die een dure auto heeft en in Zeeland woont, heeft dubbel zoveel pech. In Drenthe lopen automobilisten de kleinste kans op ruitschade.

De verzekeraar die het onderzoek uitvoerde zegt verheugd te zijn over de daling van het aantal schadegevallen. Toch is er nog een flinke slag te maken, omdat ruitschade de meest voorkomende vorm van autoschade blijft.

Verzekeren
Het is goed om bij het afsluiten van een autoverzekering bij de kans op ruitschade stil te staan. Autoverzekeraars weten namelijk heel goed dat dit de meest voorkomende autoschade is. Sommige verzekeringen vergoeden daarom alleen als de verzekerde de schade laat herstellen bij een gecontracteerde schadehersteller. Vergelijk daarom autoverzekeringen niet alleen op de premie, maar ook op de inhoud.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.