Centraal Beheer goedkoopste autoverzekeraar voor jongeren

Een autoverzekering voor jongeren onder de 25 jaar is het goedkoopst bij verzekeraar Centraal Beheer. Het geldt voor zowel een WA, WA+ of een Allrisk autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net

In het onderzoek heeft goedkoopsteautoverzekering.net premieberekeningen van jongeren met elkaar vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde prijs voor een verzekering voor jongeren onder de 25 jaar bij Centraal Beheer 24% goedkoper was dan de gemiddelde prijs voor een autoverzekering van jongeren.

Jongeren onder de 25 jaar betalen vaak meer premie. Dit komt omdat jongeren door verzekeraars als een risicogroep worden gezien. Een beginnende bestuurder rijdt vaak eerder schade dan een ervaren bestuurder. Dit kan voor een verzekeraar meer kosten opleveren, en vandaar dat jongeren meer premie betalen voor een autoverzekering.

Een van de redenen dat Centraal Beheer als goedkoopste uit de test komt is waarschijnlijk omdat zij jongeren een no-claim korting aanbieden. Het bedrag dat aan een verzekeraar wordt betaald bestaat uit premie en een eventuele no-claim korting. Als je schadevrij rijdt bouw je bij een verzekeraar schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op de premie. Dit wordt ook wel een no-claim korting genoemd. De meeste verzekeraars bieden jongeren geen no-claim korting aan.

Ook als er nog geen schadevrije jaren zijn opgebouwd krijg je als jongeren onder de vijfentwintig, 40% no-claim korting bij Centraal Beheer. Elk jaar dat je vervolgens zonder schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar bij. Zo kan je als jongere toch no-claim korting ontvangen en daarnaast schadevrije jaren opbouwen. Ook kan je als jongere korting krijgen op je autoverzekering als je bij een bedrijf werkt waar Centraal Beheer kortingsafspraken mee heeft.

 

Gegevens van het onderzoek zijn te vinden op goedkoopsteautoverzekering.net

 

Premiehoogte per verzekeraar

In onderstaand overzicht is de hoogte van de premie voor een autoverzekering van Centraal Beheer weergeven. Ook is de hoogte van de premie voor een gemiddelde autoverzekering weergeven. Voor deze berekening zijn premies van verschillende verzekeringen vergeleken. De premie hieronder is voor jongeren onder de 25 jaar oud. De premie is weergeven voor een WA, WA+ en een Allrisk verzekering.

 

Centraal Beheer

 

Premie autoverzekering Centraal Beheer voor jongeren onder de 25 jaar oud.

WA WA + All Risk Gemiddelde prijs
43 80 104 75,60

 

 

Gemiddelde prijs autoverzekering

 

Gemiddelde premie autoverzekering voor jongeren onder de 25 jaar oud.

WA WA + All Risk Gemiddelde prijs
54 106 138 99,35

 

 

Bij verzekeraar Centraal Beheer is de premie voor een autoverzekering 24% goedkoper dan de gemiddelde premie voor een autoverzekering.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013