BMW kan binnenkort zelf parkeerplek vinden

Voor de mensen die het maar niet lukt om een auto netjes in te parkeren, zijn gelukkig al meerdere handige technieken bedacht om er toch voor te zorgen dat de auto netjes op een parkeerplaats komt te staan. Maar het vinden van een parkeerplaats blijft toch vaak een probleem. Niet als het aan BMW ligt. Begin volgend jaar willen zij tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2015 in Las Vegas hun nieuwste innovatie laten zien: een auto die dankzij een smartwatch-app zelf een parkeerplaats zoekt en zichzelf daar parkeert.

Inparkeren

BMW laat weten dat deze applicatie zal werken als een valet-dienst. Op de bestemming aangekomen kan de bestuurder de auto opdracht geven een parkeerplaats te zoeken en daar te parkeren. Met behulp van een geïntegreerde kaart en door middel van vier lasersensoren die de omgeving in kaart brengen, vindt de auto zijn weg naar een lege parkeerplek. Door de geavanceerde techniek is het voor de auto mogelijk om obstakels te herkennen en te vermijden. Ook krappe parkeergarages zouden voor de auto geen probleem moeten zijn. Het enige dat de auto daar nodig voor heeft is een blauwdruk van de desbetreffende garage. Nadat de auto zichzelf heeft geparkeerd, worden de deuren vergrendeld. Nadien is het ook mogelijk om de auto voor te laten rijden.

Wetgeving

Op dit moment is nog niet bekend hoe de techniek precies in de praktijk zal gaan werken. Ook is het nog de vraag wanneer consumenten van deze technologie gebruik zouden kunnen gaan maken. De wet laat zelfsturende auto’s nog niet toe en ook is het nog niet mogelijk om een auto autonoom zonder menselijk toezicht de weg op te sturen. De details over deze nieuwe technologie zullen volgende maand in Las Vegas worden gepresenteerd.

 

 

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013