“Autoverzekering wordt duurder”

De prijs van een autoverzekering gaat om hoog, gemiddeld met 45 euro. Dat zegt Remie Viellevoije, directeur van het voormalige Polis Direct dat tegenwoordig Bovermij heet.

Het polisbedrag stijgt
Viellevoije stelt dat het gemiddelde polisbedrag van een autoverzekering nu ongeveer 400 euro op jaarbasis bedraagt. Door de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7 naar 21% zou de premie met ongeveer 45 euro stijgen.
De verhoging van de belasting vloeit voort uit het niet door laten gaan van de forensentaks.
Geen forensentaks
De forensentaks werd geschrapt na veel weerstand vanwege het schrappen van de belastingvrijstelling op woon-werkverkeer. Bij invoering van de forensentaks zou dat 1,5 miljard euro opbrengen voor de staatskas.
Door het niet laten doorgaan van deze belastingmaatregel was de regering genoodzaakt het gat op te vullen met een belastingverhoging.

De verzekeraars zijn ontevreden
Erg gelukkig kunnen we de verzekeraars niet noemen. Ze zien op tegen de verhoging van zowel de btw als de assurantiebelasting: Door de hogere btw wordt schadeherstel duurder omdat verzekeraars geen btw kunnen verrekenen. En door de verhoging van de assurantiebelasting, de derde in vier jaar, moeten alle systemen weer aangepast worden voor 1 januari. Dat legt een zwaar beslag op de verzekeraars.”

Alsnog goedkoop verzekeren
Wie op tijd in actie komt kan nog snel profiteren van de lagere assurantiebelasting. Men kan namelijk nog tot eind 2012 overstappen naar een andere verzekeraar en kiezen voor jaarbetaling. Daardoor worden premieverhogingen pas doorgevoerd per premievervaldatum. Dat is namelijk zo geregeld in de huidige wetgeving.

Verschillende vergelijkingswebsites adviseren om voor 1 december 2012 huidige schadeverzekeringen op te zeggen en voor 31 december 2012 een nieuwe verzekering aft e sluiten. Zo kan men nog zo lang mogelijk profiteren van een lagere assurantiebelasting van 9,7%.

Wie graag uit wil vinden hoeveel hij of zij kan besparen kan de  autoverzekering berekenen via Autoverzekeringberekenen.org

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.