Autoverzekering goedkoper door slipcursus

Anti slip cursus Wist je dat de autoverzekering een stuk goedkoper kan door het volgen van een slipcursus? Vooral voor jongeren en studenten kan een autoverzekering flink wat geld kosten. Verzekeraars zien jonge automobilisten als een risicogroep waardoor de premie een stuk hoger uitvalt.

Risicogroep

Jongeren hebben vier keer zoveel kans om betrokken te raken bij een auto ongeluk. Mannen tussen 18 en 24 jaar zijn de grootste schadeveroorzakers. De meeste doden vallen ook in deze groep. Een slipcursus is voor deze risicogroep niet alleen veiliger, maar het zal ook hun premie van de autoverzekering verlagen. Verzekeraars hebben namelijk het liefst zo min mogelijk schade en ongelukken.

Proef

Verzekeraars hebben jonge bestuurders als proef extra training gegeven en dit blijkt erg succesvol. Er werd maar liefst 25% minder schade veroorzaakt door deelnemers van de trainingen dan anderen. De afgelopen jaren hebben autoverzekeraars dit kunnen testen door jonge bestuurders deel te laten nemen aan Trails. De jongeren werden door verschillende proeven beter bewust gemaakt van de risico’s in het verkeer. Niet alleen leerden ze slippen, maar ook leerden ze rijden in een vrachtwachten of een noodstop maken.

Premieverlaging

Wanneer jongeren mee doen aan een slipcursus kunnen zij een behoorlijke premieverlaging op de autoverzekering krijgen. De verlaging kan oplopen tot wel 150 euro per jaar. Er zijn ook autoverzekeraars die een slipcursus gratis aanbieden aan jongen.

Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Start dan nu met vergelijken!

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013