Autoverzekering buitenland

Autoverzekering buitenland, hoe werkt dat? Welke schade en kosten gedekt zijn in het buitenland hangt af wat voor soort verzekering u heeft (WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco). De meeste verzekeraars vergoeden bij een ongeluk door uw schuld in ieder geval de schade van de tegenpartij. Graag voorzien wij u van enkele nuttige informatie, die u hopelijk straks met een goed gevoel op weg helpt.

Wie vaak met de auto naar het buitenland gaat, heeft baat bij een uitgebreide autoverzekering. Of u recht heeft op dekking van onkosten in het buitenland, hangt af van uw dekking.

Soorten autoverzekeringen buitenland

Er zijn drie soorten autoverzekeringen: WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco (All Risk). Een WA-verzekering is wettelijk verplicht en dekt alleen de schade die aan de tegenpartij. Dat geldt over het algemeen ook voor schade in het buitenland. Schade aan uw eigen vervoermiddel wordt gecompenseerd door de Beperkt Casco- en All Risk-autoverzekering. All Risk biedt meer bescherming dan de Beperkt Casco dekking en dit geldt vaak ook voor schade die in het buitenland wordt veroorzaakt. De meeste verzekeraars vergoeden na een ongeluk in het buitenland in ieder geval de schade van de tegenpartij.

Extra modules

Over het algemeen geldt: Hoe uitgebreider de dekking, hoe kostbaarder de autoverzekering. Bij sommige verzekeraars kunt u een module buitenland afsluiten, terwijl andere verzekeraars alleen met standaard modules werken. Let bij het afsluiten van een autoverzekering vooral op de bescherming van de volgende zaken:

  • De dekking van hotelkosten, indien uw auto niet direct hersteld kan worden
  • De dekking van mogelijk vervangend transport (een huurauto of een auto van het garagebedrijf)
  • De dekking van nieuwe onderdelen die nodig zijn om de auto te herstellen en de dekking van het vervoer van deze onderdelen
  • De dekking van de kosten voor het wegslepen van uw auto
  • De dekking voor het inhuren van het buitenlandse autoherstelbedrijf

Niet alleen de autoverzekering kan onkosten compenseren die het gevolg zijn van beschadiging in het buitenland. Sommige garages/dealers vergoeden de eerste jaren na aankoop van een auto ook de service in het buitenland. Ook bij de ANWB is het mogelijk om hulp in het buitenland te krijgen. Het maakt daarbij niet uit of u een WA-, WA + Beperkt Casco- of WA + Volledig Casco-verzekering heeft.

Uw aanhanger of caravan

Uw WA-verzekering dekt ook schade die door een aanhangwagen of caravan wordt aangericht aan anderen. Voor de dekking van overige kosten die te maken hebben met uw caravan of aanhangwagen moet u een speciale caravanverzekering afsluiten. Ook voor deze schade in het buitenland kunt u dus goed verzekerd zijn.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013