Autobezitters meest tevreden over autoverzekering ANWB

Goedkoopsteautoverzekering.net roept ANWB uit tot beste autoverzekeraar van dit moment. Goedkoopsteautoverzekering.net voerde een online onderzoek uit onder 288 autobezitters. In de enquête werd gevraagd naar de tevredenheid van consumenten over hun autoverzekering. De verzekering van de ANWB kwam hierbij als beste uit de bus.

De autoverzekering van ANWB werd beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer van een 7.7. Met name als het gaat om het afhandelen van schadeclaims doet de ANWB het goed. Het indienen van een schadeclaim gaat gemakkelijk en het is duidelijk welke stappen er ondernomen moeten worden. Bovendien wordt de schade tijdig uitgekeerd.  Verzekeraar REAAL scoort het beste op het gebied van klantenservice. Medewerkers van REAAL zijn het vriendelijkst en hebben veel kennis van verzekeringen.

Er is geen verzekeraar die met een onvoldoende wordt beoordeeld. Consumenten zijn over het algemeen tevreden over hun autoverzekering. Van alle ondervraagden heeft slechts 4.4 % in het afgelopen jaar een klacht ingediend bij zijn autoverzekeraar. Zoals in de infographic hierboven is de zien scoren alle verzekeraars een ruime voldoende.

Verzekerden zijn onwetend

Het grootste deel van de ondervraagden, namelijk 43% heeft enkel een WA-verzekering voor hun auto afgesloten. 29% heeft een WA+beperkt Casco en 28% een Allrisk verzerkering (WA+volledig Casco). De helft van de respondenten geeft aan niet te weten hoeveel zij maandelijks voor hun autoverzekering betalen. Daarnaast weet 43% niet wat er in het geval van schade binnen de dekking van hun verzekering valt.

Overstappen

Van alle ondervraagden geeft 61.9% aan nog nooit van autoverzekeraar te zijn overgestapt. Toch zegt 29.7% van de respondenten al over te stappen bij een premieverschil van €1 tot €10 per maand. 48.4% zou overstappen wanneer ze €10 tot €20 per maand kunnen besparen op hun autoverzekering. 12.5% is pas geneigd om een andere verzekeraar te kiezen wanneer het premieverschil meer dan €20 bedraagt. De rest van de ondervraagden (9.4%) zegt niet te willen overstappen vanwege financieel voordeel.

Maar liefst 42.2% van de autobezitters geeft aan over te stappen wanneer ze bij hun nieuwe verzekering een cadeau zouden krijgen, zoals een smartphone, tablet of geldbedrag.

Ondervraagden

Er hebben in totaal 288 autobezitters aan het onderzoek meegewerkt. Van hen is 58% vrouw en 42% man, met een gemiddelde leeftijd van 27. De resultaten van het onderzoek zijn gemiddelden per verzekeraarsgroep.

* Het gaat hierbij om het gemiddelde van de autoverzekeringslabels per verzekeraarsgroep:
Achmea: Centraal Beheer Achmea, Avéro Achmea, FBTO, Interpolis, Inshared
Aegon: Aegon, Aegon Bank, Gerust op Weg, Onna-Onna, Kruidvat
Allianz: Allianz Nederland, Allsecur, London Verzekeringen
ASR: ASR, Aon Direct, Budgio, Ditzo, Klik&Go
Delta Lloyd: Delta Lloyd, OHRA, ABN Amro
Generali: Generali
Goudse: de Goudse
Nationale Nederlanden: Nationale Nederlanden, ING Bank
REAAL: REAAL, SNS, Proteq, Univé, Zelf
ANWB: ANWB, Unigarant
ZLM: ZLM

 

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013