Delta Lloyd

Delta Lloyd is een Nederlandse aanbieder van verzekeringsproducten, bankieren en beleggen. Het is een onderdeel van de Delta Lloyd Groep, en kan omschreven worden als alleskunner.

Zo is Delta Lloyd een bank, een aanbieder van hypotheken en beleggingen, maar ook een autoverzekeraar en beleggingsexpert. Het is onderdeel van Delta Lloyd Groep, die zich voornamelijk bezighoudt met financiële dienstverlening.

Voorgeschiedenis
Tegenwoordig bevindt het hoofdkantoor van Delta Lloyd zich voor zakelijke verzekeringen in Amsterdam, voor particuliere verzekeringen in Arnhem, en voor zorgverzekeringen in Den Haag. Toch is dat niet altijd zo geweest.

De wortels van de rijke voorgeschiedenis van Delta Lloyd liggen in Amsterdam. Daar werd toen de Hollandse Sociëteit van Levensverzekeringen opgericht. Deze naam bleef bestaan tot aan het jaar 1967. In dat jaar volgende een samenwerken met de Amsterdamse Maatschappij van Levensverzekeringen (AML).

Fusie
De naam Delta Lloyd is ontstaan uit een fusie met Nedlloyd. In 1999 volgde een fusie met Nuts Ohra. Sindsdien heet het moederbedrijf van Delta Lloyd de Delta Lloyd Groep.

Producten
Naast autoverzekeringen biedt Delta Lloyd ook nog andere financiële producten aan, waaronder zorgverzekeringen, overige verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Ook reisverzekeringen en autoverzekeringen worden door Delta Lloyd aangeboden.

Meest gelezen

ANWB

Redactie

FBTO

Redactie

InShared

Redactie

Reacties zijn gesloten.