Wat is een no-claim beschermer?

Het doel van de zogeheten `no-claim beschermer‘ is dat u één keer per jaar een schade kunt claimen, zonder dat u meer premie gaat betalen. Normaal gezien verliest u dan dus een deel van uw opgebouwde korting, maar niet met de no-claim beschermer. Echter zitten er niet alleen maar voordelen aan een no-claim beschermer. Denk er dus goed over na of u deze aanvullende verzekering wel wil afsluiten.

De no-claim beschermer

Enkele jaren geleden was dit een populaire aanvullende verzekering. Momenteel zijn er niet veel verzekeraars meer die deze dekking aanbieden. Het wordt te prijzig voor de verzekeraars ,omdat er veel meer schades worden geclaimd. Het klinkt ook heel mooi, uzelf no-claim beschermen. No-claim staat meestal voor korting, en die wil iedereen graag houden. Met een no-claimbeschermer heeft u de mogelijkheid om één keer per jaar een schade claimen, zonder dat u meer premie gaat betalen. De verzekeraar houdt uw no-claimkorting dus gelijk. Normaal gesproken verliest u (een deel van) uw korting bij een schade en gaat uw premie omhoog. De schade heeft wel gewoon invloed op uw schadevrije jaren. Deze bent u nog steeds (voor een deel) kwijt, ook al maakt u gebruik van de no-claimbeschermer.

Wanneer een no-claimbeschermer?

Omdat u schadevrije jaren kwijt raakt bij een schade, wordt overstappen naar een andere verzekeraar moeilijk, indien u een paar schades heeft geclaimd. De andere verzekeraar neemt uw korting namelijk niet over, waarmee u bescherming had doormiddel van de no-claimbeschermer. Het gebruiken van de no-claimbeschermer zorgt er dus voor dat u vaak niet meer de vrijheid heeft om over te stappen wanneer u dat graag zou willen. Hou daar rekening mee!

Wanneer u pas met autorijden begint, dan kan één schade heel duur uitpakken, omdat u nog geen korting (schadevrije jaren) had. Door zo†™n eerste schade als jonge bestuurder krijgt u vaak zelfs een toeslag op de premie. Als u dat niet kunt betalen, dan kunt u dus ervoor kiezen om voor de no-claim beschermer te kiezen.