Leeftijd

De vergelijker op onze website helpt je bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie. Bij het bepalen van de premie voor je autoverzekering kijken verzekeraars naar een aantal gegevens. Het aantal gereden kilometers per jaar, woonplaats, aantal schadevrije jaren, leeftijd, autotype en de leeftijd waarop je je rijbewijs behaald hebt, hebben allemaal invloed op de hoogte van je premie.

De hoogte van je premie wordt dus mede bepaald door je leeftijd en de leeftijd waarop je je rijbewijs hebt behaald. Onze vergelijker houdt hier rekening mee en vraagt daarom om deze gegevens. Onervaren bestuurders en bestuurders tussen de 18 en 24 betalen over het algemeen meer premie voor dezelfde verzekering dan meer ervaren automobilisten.

Niet alleen jonge en onervaren bestuurders betalen meer premie, maar ook ouderen vanaf 64 betalen bij veel verzekeraars een hogere premie. Er zijn zelfs verzekeraars die een leeftijdsgrens stellen aan nieuwe klanten, of ze enkel toelaten na bijvoorbeeld het laten zien van een gezondheidsverklaring.Je zou denken dat oudere bestuurders minder zouden betalen vanwege hun vaak jarenlange rijervaring, maar dat is dus niet zo. Ouderen rijden vaker schade doordat ze te maken krijgen met bijvoorbeeld een trager reactievermogen of verminderd zicht.  Er is een toenemend aantal verzekeraars die geen premieverhoging hanteren voor ouderen of leeftijdsgrenzen stellen aan nieuwe klanten.

Om dus de exacte premies te kunnen berekenen van de verschillende autoverzekeraars vraagt onze vergelijker om je leeftijd en de leeftijd waarop je je rijbewijs hebt behaald. Op deze manier worden de vijf goedkoopste verzekeringen voor jouw situatie snel en eenvoudig berekend.