Autoverzekering voor studenten

Als student heb je het meestal niet breed en als je dan al het geluk hebt in het bezit te zijn van een auto, dan wil je niet teveel uitgeven aan je autoverzekering. Vergelijken is de beste optie om tot de goedkoopste autoverzekering te komen. Aan de hand van je persoonlijke situatie vergelijken wij verschillende autoverzekeringen met elkaar, zodat jij de goedkoopste autoverzekering kan afsluiten.

Waarom betalen studenten meer premie?

Jongeren, en dus ook studenten, betalen meer premie dan de gemiddelde bestuurder. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bestuurders jonger dan 24 jaar meer schade rijden dan ervaren bestuurders. Om dit risico te dekken, vragen autoverzekeraars meer premie. Een andere reden waarom studenten meer premie moeten betalen, is de zogenaamde no-claimkorting. Deze korting wordt toegekend aan mensen die schadevrij rijden. Hoe meer jaren je achter elkaar schadevrij rijdt, hoe hoger je no-claimkorting wordt en dus hoe lager je premie. Op het moment dat je net je rijbewijs hebt, heb je nog niet veel schadevrije jaren opgebouwd en krijg je minder korting.

Autoverzekeringstips

Iedereen in Nederland is verplicht om op zijn minst een WA-verzekering af te sluiten. Sommige studenten kiezen er echter voor om het risico te lopen en geen verzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om in ieder geval een WA-verzekering af te sluiten. Op het moment dat je schade rijdt of wordt aangehouden en justitie komt erachter dat je je auto niet verzekerd hebt, kan je dit al gauw 400 euro gaan kosten. En dat terwijl je al een WA-verzekering hebt voor 5 euro per maand. Daar ben je al gauw zes jaar voor verzekerd.
Daarnaast is het verstandig om van tevoren goed te kijken naar de auto die je gaat kopen. Woon je in een grote stad, dan is het misschien verstandig om een auto uit te zoeken die je ergens in de buurt kan parkeren. Het kiezen voor een kleinere auto is daarnaast ook voordelig voor je premie. Hoe lichter je auto is en hoe minder vermogen deze heeft, hoe lager je premie namelijk is.

Soorten verzekeringen

Er zijn drie soorten verzekeringen die je kunt afsluiten: de WA-verzekering, de WAplus-verzekering en de Allrisk-verzekering. De WA-verzekering dekt alleen de schade die jij andere toebrengt. Bij een WA-plusverzekering wordt de schade die buiten jouw schuld is toegebracht ook vergoed. Dit is per verzekeraar verschillend. Bij een Allrisk-verzekering wordt alle schade vergoed.

Vergelijken

Als student is elk tientje dat je bespaart mooi meegenomen. Door goed te vergelijken bespaar je al gauw tientallen Euro’s per jaar! Vul je persoonlijke gegevens in, in de vergelijker en zie direct welke autoverzekering het beste aansluit bij jouw situatie.