• Premie

  7
 • Service

  8
 • Informatie

  6.5
 • verzekering

  Afhandeling

  7

Autoverzekeraar Univé is één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Naast autoverzekeringen biedt Univé ook onder andere brand-, schade-, en zorgverzekeringen aan. Univé is het resultaat van een samengaan tussen VGZ, IZA en Tria.

Univé is een autoverzekeraar zonder winstoogmerk. Al sinds 1974 is deze verzekeraar actief in Nederland. Daarmee komt een behoorlijk verleden waardoor het veel ervaring heeft. Univé biedt diverse verzekeringen aan. Daardoor kunnen verzekerden onmiddellijk meerdere verzekeringen bij één centrale verzekeraar afsluiten.

Aan de hand van winstuitkeringen en kortingen op de maandelijkse premie profiteren klanten bij Univé. Niet voor niets is de slogan van Univé: ‘Daar plukt u de vruchten van’.

Alles in één
Naast autoverzekeringen biedt Univé ook brand-, schade-, zorg-, en levensverzekeringen aan. Ook hypotheken worden door Univé aangeboden aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Met ruim 1,3 miljoen verzekerden en ruim 3,7 miljoen afgesloten verzekeringen behoort Univé bijna tot de top3 van Nederland.

Uit onderzoek is gebleken dat verzekerden die een verzekering afsluiten bij Univé, ook het vaakst bij deze verzekeraar blijven. Daarmee komen zij op dit moment als één van de beste verzekeringen in Nederland uit de bus.

Klantvriendelijk
Ook scoort de verzekeraar pluspunten op het gebied van klantvriendelijkheid. Door voortdurend de klantvriendelijkheid te beoordelen en te verbeteren behoort deze verzekeraar tot één van de klantvriendelijkste verzekeraars binnen Nederland.

Ruime ervaring
Univé mag zich zelf tot één van de meest ervaren verzekeraars noemen. In 1974 werd verzekeraar Univé Onderlinge opgericht. Pas vanaf 1991 kreeg Univé de vorm zoals wij die hedendaags kennen. Deze verandering kwam voort uit een samenwerking tussen NOVO en DLG.

Vanaf 1991 werd de zorgverzekeraar Noord-Holland Noord toegevoegd aan de verzekeraar die nu Univé heeft. Univé heeft ruim 2800 medewerkers in Nederland.

NL

Prijsgidsen

Meer informatie

1 expertbeoordelingen over Univé

 • 11 mei 2019

  Redactie goedkoopsteautoverzekering.net

  Goedkoopsteautoverzekering.net ging voor jou op onderzoek uit en vergeleek tientallen reviews over de autoverzekeringen van Univé. Uit de reviews blijkt dat de schadeafhandeling snel verloopt. Ook vinden recensenten het prettig dat Univé lokaal goed bereikbaar is op verschillende plaatsen. Daarnaast schrijven zij over een persoonlijke benadering. De Univé autoverzekering kreeg van MoneyView de maximale score van 5 sterren voor de prijs.

  Premie
  7 10
  Service
  8 10
  Keuze
  6.5 10
  Vergoeding
  7 10
Terug naar informatie