Autoverzekering voor ZZP’ers

Als ZZP’er kan het zijn dat je veel op pad bent. Het is daarom belangrijk dat je je auto goed verzekerd hebt, zodat je er zeker van bent dat je snel weer op pad kunt. Een goede autoverzekering is daarom van groot belang, maar natuurlijk wil je hier niet teveel voor betalen. Goedkoopsteautoverzekering.net helpt je bij het kiezen van een autoverzekering die het best bij je past.

Afsluiten van een autoverzekering voor ZZP’ers

Als je een auto wilt verzekeren voor je bedrijf, dan moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Het vinden van zo’n autoverzekering is helaas niet altijd even makkelijk en zijn er verschillende verzekeraars die geen zakelijke autoverzekeringen aanbieden.

Goedkope premie

Op het moment dat je je als onderneming hebt inschreven bij de Kamer van Koophandel, is het mogelijk om een zakelijke autoverzekering exclusief BTW af te sluiten. Zo is de premie van je autoverzekering lager. Je premie wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde, hoe lager deze is, hoe lager je premie wordt. De cataloguswaarde is de nieuwprijs van de auto op het moment dat deze wordt aangeschaft, inclusief BTW, bpm en accessoires.

Autoverzekeringstips

Voor je een autoverzekering zakelijk afsluit als ZZP’er, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Als mensen vaak met je meereizen, kan het verstandig zijn naast je autoverzekering een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. Zo komt letselschade en materiële schade van inzittenden nooit voor jouw rekening.

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar een aparte verzekering voor de accessoires in je auto. Ben je vaak op pad met waardevolle spullen, dan kan deze verzekering een verstandige keuze zijn.