Autoverzekering voor

De prijzen van autoverzekeringen lopen nogal uiteen. Natuurlijk tussen verzekeraars, maar ook tussen groepen verzekerden. Helemaal als je jonger dan 24 jaar bent en in veel gevallen ook voor mensen ouder dan 64. Zo worden bestuurders onder de 24 meestal als betrekkelijk onervaren automobilisten gezien, wat de kans dat zij schade veroorzaken volgens statistisch onderzoek aanzienlijk vergroot. Bovendien hebben zij nog maar amper schadevrije jaren opgebouwd. Voor verzekeraars geldt immers dat vertrouwen geld waard is en dat vertrouwen moet eerst verdiend worden.

Voor ouderen geldt dat zij ondanks hun jarenlange rijervaring meer kans hebben op schade door bijvoorbeeld vermindering van het gezichtsvermogen of verlies van concentratie. Daar staat tegenover dat ouderen gemiddeld minder kilometers per jaar rijden. Ouderen zijn vaak ook in de mogelijkheid om de auto te laten staan bij gladheid of bijvoorbeeld mistig weer. Toch betalen ouderen vaak aanzienlijk meer voor hun verzekering.

Verzekeraars schatten de kans dat deze automobilisten schade rijden hoger in en daarom betalen beginnende bestuurders en ouderen vaak meer premie. Maar hoeveel meer, dat verschilt per verzekeraar. Dat kan aardig in de papieren lopen! In sommige gevallen is het eigen risico voor deze groepen ook een stuk hoger dan dat van ervaren bestuurders onder de 65.

Daarom is het voor hen essentieel om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hierdoor kunnen zij behoorlijk wat geld besparen. Via onze vergelijker kun je uitzoeken welke verzekeraar in jouw geval de laagste premie en/of het laagste eigen risico aanbiedt. Juist in jouw situatie kan het extra lonen om de verschillende polissen met elkaar te vergelijken.

Voor meer specifieke informatie over jouw situatie als beginnende bestuurder of 65-plusser kun je terecht op de jongeren- of ouderenpagina hiernaast. Wij helpen je graag verder met je zoektocht naar de goedkoopste en ruimst dekkende polis.