Autoverzekering voor lesauto’s

Het verzekeren van een lesauto is lastig, vooral omdat je met beginnende bestuurders natuurlijk een hoger risico loopt op schade of een ongeluk. Juist door dat risico dat je als rijinstructeur loopt, is het van belang je auto goed te verzekeren. Het is belangrijk dat je bij het afsluiten van een autoverzekering voor je lesauto op een aantal punten let.

Extra risico

Een autoverzekering afsluiten voor je lesauto kan alleen maar zakelijk, het is niet mogelijk een particuliere verzekering af te sluiten. Je kunt, net zoals met een particuliere autoverzekering, kiezen uit een WA-verzekering, een WA-plusverzekering (WA + beperkte casco) en een Allriskverzekering (WA + volledig casco). Een WA-verzekering is verplicht, maar het is verstandig om goed na te denken over een meer uitgebreide verzekering. De lesauto heb je immers elke dag nodig.

Voor de schade die wordt gemaakt door in leerling ben je zelf aansprakelijk en zij kunnen aanspraak doen op jouw WA-verzekering. Om alle kosten vergoed te krijgen is het verstandig om een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten, dan ben je volledig verzekerd voor letselschade en materiële schade.

Autoverzekeringstips

Bij het afsluiten van autoverzekering voor je lesauto, is het verstandig om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. Krijg je vervangend vervoer met dubbele bediening op het moment dat je lesauto niet meer werkt? Hoe zit het met de verzekering als mensen die al een rijbewijs hebben, les bij je nemen? In principe zijn zij zelf aansprakelijk, maar als je zelf een verkeerde aanwijzing geeft, kan het zijn dat de leerling schade op jou kan verhalen. Om de schade hiervoor te dekken is het verstandig om te kijken of het instructierisico wordt gedekt.

Auto ombouwen naar lesauto

Zoals al gezegd is, kan je een lesauto alleen zakelijk verzekeren. Het kan zijn dat je een autorijschool begonnen bent en je huidige auto om wil laten bouwen tot lesauto. Je moet dan je particuliere autoverzekering omzetten naar een zakelijk verzekering. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren. Bij de meeste autoverzekeraars is het mogelijk om na een jaar per maand je autoverzekering op te zeggen.

Bij het online afsluiten van een autoverzekering is het verstandig om de naam van je lesschool te gebruiken, aangezien zonder KVK-inschrijving geen lesauto verzekerd kan worden.

De schadevrije jaren die u met uw auto heeft opgebouwd kunnen worden meegenomen naar de autoverzekering van de lesauto. Dit zorgt voor een lagere premie per maand. Voor de particuliere auto kan de verzekering duurder worden dan deze eerst was, maar toch kan het zijn dat je uiteindelijk goedkoper uit bent. De schadevrije jaren kunnen alleen worden meegenomen naar de omgebouwde auto, bij het kopen van een extra auto gelden deze schadevrije jaren niet.

Lesauto verzekeren

 Via Goedkoopsteautoverzekering.net is het helaas niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten voor een lesauto. Het is mogelijk om via verschillende zoekmachines een autoverzekering voor een lesauto te vinden, maar vaak is het niet mogelijk deze direct af te sluiten. De autoverzekering voor een lesauto is vaak duurder dan een gewone autoverzekering.